donderdag, maart 31, 2011

"Bescherming" opdringen

"Bescherming" opdringen, dan denk je aan Siciliaanse toestanden, maar Nederland doet precies hetzelfde bij een aantal andere eilanden (Saba, Sint Eustatius, Bonaire).

In al haar wijsheid heeft de Nederlandse overheid besloten dat het toch niet zo kon zijn dat het net zo makkelijk zou zijn om naar Sint Eustatius te verhuizen als naar Texel, omdat de bevolking daar "beschermd" moest worden.

En wat zeggen die eilanden nu: 'Help, we hebben mensen nodig hier, maar het is bijna onmogelijk om ze hier te krijgen, kunnen jullie alsjeblieft die ingewikkelde regels afschaffen, zodat de mensen die we hier nodig hebben zonder rompslomp hier gewoon kunnen wonen en werken'...

Oftewel: behandel mensen niet als kleine kinderen omdat ze aan de andere kant van de wereld wonen, als ze zelf vragen om onderdeel van Nederland te worden inclusief alle rechten maar ook plichten die daarbij horen, luister daar dan naar en ga ze niet ongevraagd "beschermen".

Daar schiet niemand iets mee op, die mensen op de eilanden niet, maar ook de Nederlanders die nu in Nederland wonen en graag een aantal jaren op een van de eilanden zouden willen gaan wonen niet..

Geen opmerkingen:

Gerelateerde berichten