maandag, april 12, 2010

Geld overmaken naar BES-eilanden

Even als losse gedachte: ik bekeek net de lijst van landen die de IBAN-standaard ondersteunen waarmee je heel makkelijk en binnen de EU gratis (als particulier) geld kunt overmaken naar een buitenlandse rekening.

Ik vind dat de BES-eilanden (Bonaire, Saba en St. Eustatius) wanneer die vanaf 10 oktober 2010 deel uitmaken van Nederland op die manier ook aangesloten zouden moeten worden: sowieso zou het mogelijk moeten zijn om via een IBAN geld naar ze over te maken. Dat mag geen probleem zijn: zelfs naar bijv. Mauritius is dit al mogelijk.

Ik denk dat het een concrete bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de economie ter plekke: het wordt dan veel makkelijker om vanuit Nederland en de hele EU de financiƫle afhandeling te doen van dienstverlening die je op de eilanden zou willen laten uitvoeren of bijv. de huur van een vakantiehuisje ter plekke te voldoen.

1 opmerking:

StevenHeleen zei

Beste Robert,

een vraag die niet bij dit artikel past over mijn Nokia 6300.

Ik heb hulp nodig bij het instellen van mijn internet/telefoon zodat ik Opera Mini kan gebruiken.
Ik gebruikte voorheen de telefoon met een Hi abo en dat werkte perfect. Sinds kort ben ik naar Ben overgestapt en nu werkt Opera Mini niet meer. Zodra ik deze gebruik krijg ik de melding 'meldt u aan met packetgegevens'. Mijn Nokiabrowser werkt wel dus ik vermoed dat de instellingen voor het internet juist zijn ingesteld.

Na diverse malen contact te hebben gehad met de klantenservice van Ben en diverse fora op internet heb afgespeurd ben ik (bijna ;o) wanhopig..

Kunt u mij laten weten wat ik moet instellen zodat ik de Opera Mini browser kan gebruiken?

Alvast bedankt voor de moeite!

Steven

Gerelateerde berichten