donderdag, april 09, 2009

Voeding zorgt voor 100% processorbelasting

Zojuist een mysterie opgelost dat mij de afgelopen weken de nodige hoofdbrekens en ergernissen veroorzaakt heeft:

Het grootste deel van de tijd had mijn laptop (HP Compaq NC8430) een processorbelasting van 100%, zodat het werken ermee nagenoeg onmogelijk was. Ik heb echt van alles geprobeerd om het op te lossen: herinstallatie van de hele laptop, het draadloze netwerk bij mij thuis compleet gedebugged, netwerkkabels gewisseld, drie verschillende virusscanners geprobeerd (in de taskmanager stond de virusscanner namelijk als degene die het grootste deel van de processorcapaciteit gebruikte, welke virusscanner ik ook probeerde), etc.

Wat het uiteindelijk blijkt te zijn:

Zodra ik de voeding in de laptop plug, gaat de processorbelasting naar 100%

Zodra ik de voeding loskoppel valt de processorbelasting terug naar een paar procent. Het probleem lijkt onafhankelijk van het stopcontact waar de voeding ingeplugd is.

Voor een ieder die ook met een dergelijk mysterieus probleem te maken heeft: zoiets kan het dus ook zijn.

Zodra ik meer weet (bijvoorbeeld of een nieuwe voeding het probleem oplost), zal ik deze post updaten. Tot die tijd laad ik de laptop maar even op terwijl ik hem niet gebruik en trek ik de stekker uit de wandcontactdoos zodra ik mijn laptop ga gebruiken...

Geen opmerkingen:

Gerelateerde berichten