zaterdag, juni 14, 2008

Nokia 6300 met USB Kabel

Mijn Nokia 6300 blijft mij (in positieve zin) steeds weer verrassen:

Sinds enkele weken werkt de synchronisatie via BlueTooth waar ik eerder heel enthousiast over geblogd heb niet meer. Op geen enkele manier heb ik dit werkend gekregen, ondanks de nodige tijd die ik hierin gestoken heb. De kwaliteit van de software van Nokia PC Suite blijft helaas toch een beetje een zorgenkindje, hoewel die niet meer zo slecht is als vroeger.

Maar... bij het zoeken naar een oplossing kwam ik een prima alternatief tegen:

Het blijkt dat onderaan mijn Nokia 6300 een USB aansluiting zit. Hij zit goed verstopt achter een klepje dat er wat fragiel uitziet en de eerste keer wat moeilijk opengaat, maar hij werkt prima! Het enige wat je nodig hebt is een USB kabel met een 'mini-stekkertje'.

Zodra je deze aansluit verschijnt op het display van de Nokia 6300 de vraag: 'USB-gegevenskabel aangesloten. Selecteer modus.'

Wanneer je dan kiest voor 'Nokia Modus' heb je verbinding via Nokia PC Suite en kun je jouw telefoon eenvoudig synchroniseren met Outlook.

Als alternatief kun je ook kiezen voor de modus 'Gegevensopslag' (maakt van je Nokia 6300 een USB-stick) of 'Afdrukken/Media' (opent de inhoud van je Nokia 6300 als een map, vergelijkbaar met het invoeren van een SD-kaartje in je Notebook).

Resumerend: een hele leuke verrassende en nuttige optie.

Nadeel t.o.v. de Bluetooth connectie blijft natuurlijk het feit dat je er zelf aan moet denken om je telefoon via de kabel aan te sluiten.

Mijn boodschap aan Nokia: stop met de Nokia PC Suite en laat eens goede software schrijven, die ook _blijft_ werken!

1 opmerking:

Unknown zei

Fijn toch, ik maar denken: daar moet dan toch een usb aansluiting achter zitten met dat icoontje, maar ik had je blogbericht nodig om de stap te zetten er een mes achter te zetten om het klepje open te krijgen. ;) Bedankt!

Gerelateerde berichten