maandag, maart 24, 2008

Wat is een goede site? Bepaal de waarde via seitwert.de


Er zijn allerlei factoren die bepalen of een site wel of niet goed scoort. De beste methode daarvoor is natuurlijk om rechtstreeks inzicht te krijgen in het aantal bezoekers, maar er zijn ook andere factoren waardoor je een hele aardige indicatie kunt krijgen: het aantal verwijzingen op sociale netwerksites, de kwaliteit van de html, hoe lang de site al bestaat, etc.

Zou het nu niet handig zijn als je al die factoren zou kunnen samenvatten in één getal dat de waarde van de site op basis van al deze factoren weergaf? Dat kan dus: via www.seitwert.de kun je op een eenvoudige manier de waarde bepalen van elke site die je wilt.


Let op: volgens de makers is de site alleen bedoeld voor duitstalige websites, maar hij doet het ook prima voor Nederlandstalige of Engelstalige websites. Voor zover ik kan zien is het enige nadeel dat de score op het onderdeel 'sociale netwerksites' mogelijk wat onderschat wordt, omdat van de Engelse/Amerikaanse social network sites alleen del.ico.us is opgenomen en geen enkele Nederlandse site zoals bijvoorbeeld Ekudos.

Maar.. ook met dat kleine nadeeltje meegenomen is dit op afstand de beste manier die ik heb gevonden om snel, overzichtelijk en ook nog eens binnen een mooie en professionele interface direct de waarde van een site te kunnen bepalen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Plaats volgende keer een url in het artikel, dank!

Robert Wagenaar zei

Dank voor de feedback, URL toegevoegd!

Gerelateerde berichten