zondag, maart 09, 2008

DECT-thuistelefoon van Philips: XL3401/XL3402

Voor een tante van mij heb ik gisteren een set van twee draadloze thuistelefoons van Philips gekocht (type XL3402). Je kunt ze ook los kopen (dan is het type XL3401).

Het bijzondere van dit type telefoon is dat het zich niet probeert te onderscheiden door bijzonder veel functies of door een modern uiterlijk, maar door bedieningsgemak. De doelgroep waarop Philips zich met deze XL-lijn richt is voornamelijk de 'wat oudere medemens'.

Wat is mijn ervaring met het toestel?

Het aansluiten ging prima. Alles wat nodig was zat in de verpakking. Het aansluiten en instellen verliep zonder enig probleem. De enige instelling die je moet doen is het kiezen van je land: door te drukken op [1] voor Nederland of [2] voor België.

Natuurlijk heb ik mijn tante begeleid bij het uitproberen van de telefoon. Het was voor haar even wennen om gebruik te maken van de nieuwe telefoon, waarbij met name het expliciet ophangen na afloop van een gesprek door het indrukken van de 'beltoets' wat tegennatuurlijk leek.

Per saldo lijkt het mij een prima telefoon die doet waar hij voor gemaakt is, niet teveel tierelantijntjes maar gewoon handig bellen.

Geen opmerkingen:

Gerelateerde berichten