woensdag, februari 27, 2008

Kiezels in de tuingrond: eindelijk een zeef gevonden!

De vorige bewoners van onze huis hadden de voortuin ingericht met een combinatie van kiezels en buxussen. De Buxussen (kleine heggetjes) heb ik weggehaald, maar de kiezels bleek een lastiger probleem.

Je moet dan een manier vinden om de kiezels en hebben die op diverse plaatsen in de tuin een plekje gegeven. Ik ben driftig op zoek gegaan naar een zeef om de steentjes er uit te kunnen zeven.

De verschillende bouwmarkten en tuincentra hier in de omgeving bleken me niet te kunnen helpen en ook het zoeken via Google bracht me in eerste instantie niet tot een oplossing.

Uiteindelijk bleek een heldere ingeving dat zoiets weleens een 'grondzeef' genoemd zou kunnen worden de oplossing: op www.dewiltfang.nl kwam ik er achter dat zij een mooie grondzeef aanboden.

Het leek me nogal een groot ding om te bezorgen, dus ben ik het op gaan halen (hoewel de bezorgkosten me op zich nogal schappelijk leken).

De Wiltfang bleek op een achteraf plekje in Maartensdijk (een mini-dorpje verstopt aan de snelweg tussen Utrecht en Almere, maar dan zonder een eigen snelwegafrit) te zijn. Binnen zag het er toch behoorlijk netjes uit en bleek keurig alles wat op de website te koop was uitgestald te zijn.

Na een enigszins stroeve administratieve handleiding (nieuwe kracht die niet helemaal op de hoogte was van de eigen administratieve processen) ging ik toch vrij snel huiswaarts met mijn gloednieuwe grondzeef.

Nu twee keer gebruikt (en voor mijn gevoel al een halve kuub zand gezeefd) en hij doet het prima!

Geen opmerkingen:

Gerelateerde berichten