zaterdag, februari 02, 2008

Digitale Nota: Acceptgirokaarten 2.0

In de krantenartikelen rondom de introductie van SEPA (Single European Payments Area) werd het al genoemd: de oer-hollandse acceptgirokaarten zijn geen lang leven meer bezworen.

Geen toeval dus dat ik in het vernieuwde ABN-Amro internetbankieren de nieuwe optie 'Digitale Nota' ontdekte.

Je kunt het een beetje vergelijken met Ideal: net zoals je met Ideal bij bijna iedere webwinkel kunt betalen, kun je straks van bijna elk bedrijf een electronische acceptgiro bekijken (en direct betalen) in de vertrouwde en betrouwbare omgeving van het internetbankieren van je eigen bank?

Ik heb me ondertussen aangemeld voor het ontvangen van digitale nota's van Voogd & Voogd verzekeringen, zodat ik binnenkort mijn autoverzekering online kan betalen.

Ik ben benieuwd... Update tegen die tijd verzekerd!

Zie ook:

Mijn ervaringen met SEPA-overboekingen

Geen opmerkingen:

Gerelateerde berichten