maandag, januari 14, 2008

Nokia 6300 en Microsoft Outlook Agenda: een bugje

Eind vorig jaar heb ik een blogposting gemaakt waarin ik mijn tevredenheid beschrijf over de werking van de synchronisatie (voor afspraken) tussen de agenda van Microsoft Outlook en de agenda van mijn Nokia 6300 mobiele telefoon.

Helaas blijkt deze toch nog niet helemaal foutloos (er is wel een soort work-around, die beschrijf ik beneden).

Een van de opties die je in kunt stellen is de 'richting' van de synchronisatie. Die had in ingesteld op 'in twee richtingen'. Dat betekent dat afspraken die in Outlook worden ingevoerd automatisch in mijn telefoon terechtkomen, maar óók dat afspraken die ik direct in mijn telefoon invoer automatisch in Outlook terechtkomen.

Dat leek een aantal weken voorbeeldig te werken, totdat ik van onze directiesecretaresse de vraag kreeg hoe het toch mogelijk was dat de afspraken die zij had verwijderd uit mijn Outlook Agenda na een tijdje steeds weer automatisch teruggezet werden?

De link met de synchronisatie met mijn telefoon was duidelijk. De oplossing ook niet zo ingewikkeld:

Klik met de rechtermuistoets op het volgende tekentje rechtsonderin de taakbalk:

Kies dan 'Instellingen' en klik op de knop 'Geavanceerd' op het tabblad 'Algemeen'. Selecteer het tabblad 'Richting'. Standaard is 'Bijwerken in beide richtingen' geselecteerd, verander dit in 'Alleen bijgewerkte gegevens van Microsoft Outlook naar de mobiele telefoon verzenden'.

Het probleem is nu opgelost (als je deze instellingen opslaat).

Wel met één nadeel: een afspraak die je in je mobiele telefoon invoert komt nooit meer in je Outlook Agenda terecht (maar ja, wie probeert er ook met een T9-toetsenbordje een afspraak invoeren da's vragen om moeilijkheden!)

zie ook:

Nokia 6300 en Microsoft Outlook Agenda

Geen opmerkingen:

Gerelateerde berichten