zondag, januari 27, 2008

Les Salles Sur Verdon

Les Salles sur Verdon: Het is een beetje 'off-topic', maar het leek mij toch leuk om een stukje te schrijven over het Zuid-Franse plaatsje 'Les Salles Sur Verdon'. Om toch nog een link te leggen met het onderwerp van dit blog: zonder het internet zou dit stukje nooit bestaan hebben. Ik heb het plaatsje 8 jaar geleden ontdekte door op internet te zoeken naar particulieren die een huisje in Zuid-Frankrijk verhuurden. Daarbij kwam ik een eenvoudige website tegen waarop een appartementje werd verhuurd in het mij toen nog onbekende dorpje 'Les Salles Sur Verdon'. Een paar mailtjes verder hadden we een vakantie geboekt.

Les Salles Sur Verdon heeft een ideale mix tussen vakantiedrukte en rust. Vanuit het centrum van het dorpje kom je via een (steile) trap bij een prachtige Lac du Sainte Croix. Via een weg om het dorp heen kun je er ook met de auto of de fiets komen. Je kunt er heerlijk zwemmen in het kristalheldere blauwe water dat een aangename temperatuur heeft. Als je wilt kun je er ook een surfplank of een zeilbootje huren.

In het dorp heb je een bakkertje, een kleine supermarkt, een paar restaurantjes, een bar met een terras, een ijssalon, een paar kleine winkeltjes. Eigenlijk alles wat je nodig hebt en veel meer dan je zou verwachten in een dorpje van maar net 200 inwoners. De mensen zijn er ontspannen en er wordt van alles georganiseerd in de zomer (er is markt, er worden (Franse) films gedraaid op het schoolplein, etc.).

In de omgeving heb je behalve het meer, ook de Gorges du Verdon (het huren van een waterfiets of een electrisch bootje om de Gorges in het varen is een aanrader). De Côte d'Azur is binnen anderhalf uur te bereiken.

Kortom: Les Salles sur Verdon is voor ons een ideale vakantieplek, waar we ondertussen meerdere keren geweest zijn en waar we in de toekomst ongetwijfeld weer terug zullen komen.

Aanrader!

1 opmerking:

Unknown zei

Inderdaad een leuk plaatsje waar we graag kwamen.
Jammer dat ze de camperplaats hebben opgeheven.

Gerelateerde berichten