zondag, januari 27, 2008

KPN Digitenne Topfield TF5300K PVR 160GB

Je zou verwachten dat al velen mij voorgegaan zouden zijn, maar op een kleine speurtocht via Google kon ik geen andere beschrijvingen vinden van ervaringen met de TopField recorder die je bij Digitenne kunt krijgen.

En dat is jammer, want het is echt een fantastisch apparaat.

De essentie is dat het een combinatie is van een Digitenne ontvanger (tuner) en harddiskrecorder. Je sluit je TV dus rechtstreeks aan op de Topfield recorder.

Waarom ben ik er zo enthousiast over?

Ten eerste: de tuner is fenomenaal en is beduidend beter dan de tuner van de (Samsung) ontvangers die standaard door KPN worden meegeleverd.

Ten tweede: er is heel duidelijk nagedacht over de gebruiksvriendelijkheid, de menu's zijn logisch, je kunt hem 'uit' zetten als hij bezig is iets op te nemen, etc. Maar je merkt het vooral in de kleine details, dan denk je af en toe: 'slim, daar heeft iemand over nagedacht!)

20 opmerkingen:

sminkstra zei

Veel goede eigenschappen, echter
1 Ik kan geen opnames van de topfield overnemen op mijn DVD recorder. Ik krijg de melding: "record blocking signals detected". Dus films bewaren leidt ertoe dat die 160 GB op den duur op is.
2 De opnames geprogrammeerd met EPG beginnen vaak te vroeg en eindigen dan ook te vroeg

is er een oplossing?

Robert Wagenaar zei

De opmerkingen zijn herkenbaar.

Wat betreft:

1) Het klopt dat je de opgenomen programma's niet kunt overzetten naar DVD. De bedoeling is dat je de opgenomen films bekijkt en ze daarna weggooit. Dat is voor ons geen enkel probleem (wij hoeven een film maar één keer te zien), maar kan voor iemand een minpunt zijn als je een collectie van films wilt opbouwen.

2) Wat betreft de EPG opnamen: dit kan ik alleen maar be-amen als een manco: wat mij betreft het enige echte manco waar ik tegenaan ben gelopen. Mijn oplossing is om EPG-opnames altijd wat extra tijd te geven (begintijd vervroegen en duur van opname verlengen). Dus een handmatige actie voor elke EPG-opname. Een terecht minpunt dus.

Anoniem zei

Het probleem met de EPG timer is niet een manco van de recorder, maar van het EPG systeem. Alle recorders van alle merken hebben hier last van (ik heb zelf een Philips 7310h). Ook ik geef de opname wat extra tijd mee voor de zekerheid.

Anoniem zei

Inderdaad prima apparaat. Maar .... ik heb steeds vaker dat een opname geheel zwart is. Dus denk ik een film te gaan bekijken en is er anderhalf uur geen beeld opgenomen. Ik weet niet hoe het komt, ik zie er ook geen logisch iets in, soms is het een oude opname soms een recente.
Hebben jullie dat ook?

Ronald

Anoniem zei

Ik heb de recorder sinds december 2006. Aanvankelijk nergens last van, totdat ie sinds een paar weken erg stoort, veel geluid maakt als ie aanstaat, vastloopt als ik iets wil opnemen en niet alle kanalen meer naast elkaar kan laten lopen zonder storingen in het beeld.

Ik was tevreden, maar nu helaas niet meer.

Robert Wagenaar zei

Ronald (en anderen):

Wat betreft het feit dat een opname soms geheel zwart is:

Dit komt door de kopieerbeveiliging die met sommige uitzendingen wordt meegezonden. Je herkent deze aan het dollarteken achter de opname in de lijst met opnames.

In de kopieerbeveiliging staat aangegeven hoe lang een tv-uitzending bewaard mag worden. Dit verschilt per uitzending. Soms mag een film bijvoorbeeld 3 maanden bewaard worden, soms een maand. Dat is afhankelijk van de keuze van de rechthebbende (zeg. Paramount Pictures oid). Als deze periode voorbij is dan laat de recorder alleen maar zwart beeld zien.

FP29 zei

Ik heb de Topfield sinds najaar 2006 en en er in principe dik tevreden over, maar: toen ik hem kocht was er een reuze verschil in aanschafprijs tussen de 80GB en 160G uitvoering. Heb toen gekozen voor de 80G uitvoering maar wil toch meer.
Wie weet of, en zoja hoe, je de ingebouwde Samsung HD kan vervangen door bijv een 250 of 500G?

Anoniem zei

ben wel teveden maar ik heb een
ding wat niet goed ga.
als ik opneem van 1 zender
kan ik niet alle andere zenders bekijken???
volgens het boekje wel alleen bij twee opnames heb je een beperkt aantal zenders die je kan bekijken
ben bij kpn geweest kan hem met bon omruilen.
zijn er nog meer die hier last van hebben? groet john.

FP29 zei

Hoi John,
Lijkt er op dat de tweede tuner in de Topfield geen antenne signaal krijgt.
Achterop de Topfield zitten 4 (vier!) antenneaansluitingen. Hiervan moeten er twee met elkaar verbonden zijn. Als het goed is heb je hiervoor een kort, ca 10cm, antennekabeltje meegeleverd gekregen.
Succes, Frans

Anoniem zei

Klinkt misschien raar mijn vraag..... maar kan ik eens bij iemand komen kijken hoe het bedieningsgemak is. Bijvoorbeeld het plannen dat ie gaat opnemen en zo. Ik woon op de grens zuid - noord holland
En kijken hoe het werkt met de radio-tuner en of je die zonder de tv aan te hebben toch kunt bedienen etc. Ruud

André zei

Hallo Topfield gebruikers,
Ook ik ben over gegaan op Digitenne van KPN met twee kastjes en zit ook met het probleem dat ik de zenders niet op mijn Philips HD/DVD recorder kan instellen. Is er een mogelijkheid om via single tuner de zenders op je eigen recorder in te stellen? Het is eigenlijk van de zotte dat je alleen de zender op je eigen recorder kunt opnemen, waar je naar kijkt!! Dan hoef je het niet meer op te nemen.

Inmiddels heb ik een single voor de Topfield omgeruild. Alle problemen met te vroeg opnemen e.d. heb ik ook. Wel kan ik nu kijken en opnemen van verschillende zenders door de HD in de Topfield. Door de Topfield met scartkabel door te lussen via mijn Philips DVD-Rec.naar de tv kan ik wel alle opnamen van de Topfield naar de Philips HD kopiëren.
Op KPN website hebben ze het over pin 8 van de scartkabel verwijderen om opnemen via je eigen recorder mogelijk te maken en dat KPN een gratis monteur langs stuurd.

Graag een oplossing voor de mogelijkheid, net zoals bij kabel e.d. gewoon alle zenders op je TV of HD recorder in te stellen.

Unknown zei

Kan mij iemand vertellen of ik ook de schotel er op aan kan sluiten naast de digitenne?

Simon le Bon zei

Ja, dat kan dmv een scartkabel.
Wanneer je de satontvanger aanzet, schakelt de ontvanger over (12V Scart)

Debby Minnee zei

Ik kreeg de laatste weken steeds vaker dat de Topfield bleef hangen.. beeld stond vast.. Dan moet ik de topfield uitzetten en opnieuw aanzetten.. maar nu, sinds een week kan ik niets meer opnemen en ook niets meer afspelen. Het lijkt alsof de harde schijf kapot is.. Baal er flink van! iemand ervaring? tips?

Unknown zei

Hallo! Ik was ook zeer tevreden met dit apparaat maar sinds kort vertoont hij nogal wat kuren. Na een geprogrammeerde opname te hebben beëindigd gaat het apparaat vanzelf uit. Dus ook als je zelf nog op een andere zender iets zit te kijken of er nog een andere opname loopt. Ik moet hem dan helemaal uitzetten en opnieuw 'opstarten' voordat hij het weer doet. Sinds een aantal dagen begint hij zomaar op totaal verkeerde tijdstippen opnames te maken. Weet iemand wat ik hieraan kan doen? Alvast bedankt!

Jolanda zei

Hallo,

Heb ook de topfield maar merk steeds vaker dat ie zo maar op gaat nemen zonder dat het de bedoeling is hoe kan dit ??

Anoniem zei

Hoi, heeft iemand al een oplossing voor het vastlopen?

Richard

Arjen zei

Tja, dat vastlopen hadden wij ook veel last van. Sinds kort gaat het apparaat ook uit als een opname klaar is, en toont het altijd de tijd en niet het prognr.
Vaak was het na het begin van de maand (na de abonnements-update) dat het apparaat aangaf om de fabrieksinstellingen te herstellen. Liever doe ik dat niet, want dan kan ik al mijn wekelijkse opnames opnieuw inprogrammeren (en dat met een EPG die maar 1 dag vooruit kan...).
Maar goed, toch maar gedaan, zonder resultaat. Ook uit en aanzetten hielp niet.
Uiteindelijk de stroom er maar eens echt afgegooid en dat lijkt te helpen. Helpt dat bij jullie ook?

Mark zei

Gewoon even naar Delft gaan, net als ik :) Recorder opgestuurd naar 'm en deze een week later op de route naar een klant opgehaald.

Geld dubbel en dwars waard want sindsdien heb ik geen klachten meer met het apparaat!

http://www.marktgigant.nl/ads/tweedehands/elektronica-en-witgoed/beeld-geluid/satellietontvangers/topfield-tf5300k-pvr-met-problemen.html

Kostte me slechts 35 euro en eenmalig de verzendkosten.

Erica zei

kan me ook gelukkig stellen met een recorder die het eindelijk weer goed lijkt te doen. de recorder ging niet meer aan, bleef hangen.

heb een afspraak gemaakt met die reparateur in Delft via de link hierboven en paar uur later was de ontvanger gerepareerd en weer in orde. nu draait ie alweer bijna twee weken goed en ik heb geen vastloper meer gehad

hij weet in ieder geval meer dan de digitenne helpdesk

Gerelateerde berichten