maandag, januari 07, 2008

Goedkope Hosting: goede ervaringen met myH2Oservers voor domeinregistratie

Net als iedereen die een website wil beginnen ben ik op zoek gegaan naar een betrouwbare maar betaalbare partij om mijn website te regelen.

Mijn ervaringen met myH2Oservers zijn als volgt:

- supersnelle service
- het gemak van betalen met Ideal
- goed op de hoogte van alle processen en mogelijkheden binnen SIDN (en daarmee duidelijk een streepje voor op de buitenlandse partijen waarmee ik tot nu toe ervaringen opgedaan heb)
- zeer concurrerende tarieven (per nu 1/1/2008 vraagt myH2Oservers in het eerste jaar Euro 7,15 incl. BTW voor het registreren en beschikbaar houden van een .NL domein, in het tweede jaar is het nog steeds een prima prijs)

Waar ik geen ervaring mee heb en dus ook niets over kan zeggen:

- het daadwerkelijk hosten van de bestanden van de website (ik maak gebruik van de gratis hosting van Blogger en gebruik myH2Oservers alleen voor het registreren en beschikbaar houden van de Website)

Wat ik als kritische noten zou plaatsen:

- het is een klein bedrijf (dat heeft heel veel voordelen, bijvoorbeeld in de persoonlijke service, maar mogelijk ook nadelen in bijvoorbeeld de personele continuïteit, hoewel ik daar beslist geen enkele negatieve ervaring mee heb)
- de beveiliging is goed, maar daardoor ben ik weleens de toegang tot mijn eigen account ontzegd, omdat ik te vaak een verkeerd wachwtwoord ingevoerd had.
- de beheerinterface van myH2Oservers (DirectAdmin) kan absoluut alles, maar ik ken beheerinterfaces die gebruiksvriendelijker zijn (bijv. die van DomainDiscount24)

UPDATE 10 maart 2008, reactie van Jeroen Tushuizen van myH2Oservers:

--- Begin bericht ---

Ik heb van Robert de mogelijkheid gekregen om te reageren op de kritische noten welke genoemd worden in het bovenstaande bericht.

Op het gebied van continuïteit ben ik mij ervan bewust dat ik er alleen voor sta. Juist om die reden zijn er afspraken gemaakt met een drietal bedrijven, welke in geval van een hardware storing bevoegd zijn om werkzaamheden aan mijn apparatuur uit te voeren. Softwarematige storingen komen dankzij een geavanceerd monitoring systeem enkele minuten na implementatie al aan het licht, waardoor er op geschikte momenten ingegrepen kan worden. Op deze manier kan ik garanderen dat de diensten tijdens een eventuele afwezigheid soepel verder draaien.

Beveiliging is een groot aandachtspunt binnen myH2Oservers, naar mijn mening is er een goede verhouding tussen functionaliteit en veiligheid gevonden, maar kunnen personen altijd op de whitelist geplaatst worden indien zij dit aanvragen.

--- Einde bericht ---

1 opmerking:

Tom Denkers zei

Zeer goed artikel, hier ook goede ervaringen met Myh2oservers.

Gerelateerde berichten