maandag, december 24, 2007

Opera Mini op je Nokia 6300 (2): verslavend

Na een dagje spelen met Opera Mini merk ik dat het verslavend is om het internet altijd en overal met één toetsklik beschikbaar te hebben. De Opera Mini op mijn Nokia 6300 is werkelijk een fenomenale browser.

Ondertussen heb ik ook de nieuwe versie (v4.0) gedownload naar mijn mobiele telefoon via www.operamini.com.

In eerste instantie leek dat geen verbetering, maar dat komt omdat Opera de functie die Opera Mini nu juist zo fantastisch maakt standaard uitgeschakeld heeft in versie 4. Om te zorgen dat je optimaal gebruik maakt van versie 4 doe je het volgende:

- klik op de rechterselectietoets om het menu te openen
- ga naar Extra|Instellingen en zorg dat je een vinkje zet bij 'Mobiele weergave'
- Plaats ook een vinkje bij 'Landschap stand' en 'Volledig scherm'
- Haal het vinkje weg bij 'Overzicht weergeven'
- Kies 'Opslaan' om je wijziging op te slaan

Als je dit namelijk niet doet, dan moet je ook horizontaal over de webpagina scrollen. Als je de mobiele weergave gebruikt, dan wordt de hele website in één kolom getoond die precies past binnen het scherm. Je kunt dan heel snel en gemakkelijk met de navigatietoets door de pagina navigeren: naar boven en naar beneden scrollen werkt zoals je het verwacht. Wil je nog sneller door de pagina navigeren, dan kun je door de navigatietoets naar links of naar rechts te bewegen steeds een complete pagina omhoog of omlaag springen.

1 opmerking:

thatsme_x zei

je hebt gelijk, opera mini werkt inderdaad verslavend, maar weet je ook wat de prijs per MB is? Ik heb namelijk een T-Mobile abonnement, maar ik wil ook internetten, dus weet jij hoeveel je moet betalen? Wil je aub je antwoord naar mij sturen en niet op deze blog? dankje!

Gerelateerde berichten