zondag, december 09, 2007

Nokia 6300 en Flash Lite Applications

Een van de vele vernieuwingen in de Nokia 6300 is de mogelijkheid om Flash Lite applicaties te draaien. De Nokia 6300 is niet de eerste telefoon die dit kan, maar de combinatie van een fantastisch kleurenscherm (16 miljoen kleuren), meer dan genoeg geheugen, wat ook nog eens uitgebreid kan worden en een stabiele BlueTooth-stack, zodat het overzetten van bestanden vanaf de PC storingsvrij kan gebeuren maakt dat dit echt een waardevolle feature is op deze telefoon.

Waar vind je dan die Flash applicaties die je kunt draaien?

Mobiele Ecards: www.mobilewish.com
Spelletjes: www.playyoo.com
Wikipedia

N.B. Playyoo is nog in 'Alpha', maar je kunt je via de site aan de tryout meedoen, je moet daar wel je mobiele nummer voor achterlaten, maar daar wordt netjes mee omgegaan.


Mijn gedachten hierover:

Mijn eerste gedachte was dat hier mogelijk een grote toekomst voor ligt: Ik zou bijvoorbeeld graag voor onze applicatie Def@cto van het bedrijf waar ik werk (Leones) een mobiele Flash client maken: ik denk dat dit voor de patiënten die ermee moeten werken de ultieme interface zou kunnen zijn: mooi, eenvoudig te bedienen, snel (geen webpagina's om op te wachten) en overal te gebruiken waar je mobiele telefoon ontvangst heeft. Dat heeft echt voordelen, zelfs boven de mobiele interface die we nu al hebben gebouwd.

Geen opmerkingen:

Gerelateerde berichten