zaterdag, december 01, 2007

Microsoft HealthVault: waarom wél

Voor diegenen die nog niet weten wat Microsoft HealthVault is: het mooiste woord wat ik er voor heb gelezen (op www.medblog.nl) is 'gezondheidskluis'. Het is een plaats op internet waar ieder mens die dat wil een kluis kan krijgen om de eigen gezondheidsinformatie in op te slaan.

Waarom zou je dat willen?

De voornaamste redenen die ik zie om te kiezen voor Microsof HealthVault (in Nederland overigens nog niet beschikbaar):

- als eerste de belangrijkste: je bent 'in control', het is jouw eigen gezondheidskluis. En van niemand anders. Je bepaalt zelf wat er instaat en wat er niet in staat, of wat je eruit wilt gooien.

- je hoeft niet bang te zijn dat er allerlei gezondheidsinformatie die je misschien niet kwijt wilt (of die misschien niet meer klopt) blijft rondzwerven op sites die je ooit hebt gebruikt: je hebt ten allen tijde op één plek inzicht in alle informatie die over jou is vastgelegd

- het gemak: geen informatie dubbel invoeren, heel eenvoudig informatie overnemen van bijvoorbeeld je hartslagmeter/bloeddrukmeter/glucosemeter, waar ook ter wereld altijd inzicht, ook voor die Australische Bush-dokter die je behandeld na een slangenbeet (er even vanuitgaande dat je nog aanspreekbaar bent en je wachtwoord door kunt geven)

Geen opmerkingen:

Gerelateerde berichten