vrijdag, november 30, 2007

Nokia 6300 en Microsoft Outlook Agenda

De mogelijkheid om je agenda te synchroniseren met je telefoon bestaat al heel lang, maar bij mijn vorige telefoons kwam ik na een tijdje uitproberen altijd tot de conclusie dat het niet goed genoeg werkte.

Een van de belangrijkste problemen was de discipline die nodig was om elke dag weer de telefoon handmatig te synchroniseren, wat nog bemoeilijkt werd door de onbetrouwbare implementatie van het Bluetooth protocol (of nog erger, door dat ik de telefoon moest 'richten' op mijn laptop om deze met infrarood te laten communiceren).

Over de mogelijkheden op dit gebied van Nokia PC Suite in combinatie met mijn Nokia 6300 ben ik erg tevreden: het is nu mogelijk om in te stellen dat Nokia PC Suite af en toe probeert op de achtergrond om te synchroniseren met de telefoon. Dit gaat ongemerkt en vormt ook geen zware belasting voor de PC. Mijn telefoon is nu qua afspraken elke dag up-to-date en ik hoef niet meer 's avonds mijn PC aan te slingeren als ik niet meer weet hoe mijn agenda voor de volgende dag eruit ziet: één blik in mijn telefoon is voldoende!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Bij het synchroniseren krijg ik de melding Nokia PC Syn - niet verbonden. De telefoon is wel verbonden met mijn PC want een afbeelding kan ik wel kopiëren. Ook staat de telefoon aan en is bluetooth ingeschakeld.
Enig idee wat er niet goed is????

Robert Wagenaar zei

Ik heb niet in één keer een oplossing, maar je zou eens naar het volgende kunnen kijken:

- misschien slaat de melding op het niet kunnen verbinden met Outlook: je kunt klikken op Instellingen binnen PC Sync en daarna de instellingen controleren
- Welke versie van Nokia PC Suite gebruik je? (ik gebruik versie 6.84.10.4)

Anoniem zei

Probeer eens de Widcomm bluetooth stack ipv die van Microsoft. Een paar keer meegemaakt dat deze veel beter werkt. Kun je downloaden bij op websites van laptopleveranciers als Toshiba.

Gerelateerde berichten