zondag, augustus 19, 2007

www.nu.nl niet bereikbaar of laadt heel traag via InternetPlusBellen?

Heb je InternetPlusBellen en wil www.nu.nl (en sommige andere websites, maar niet allemaal) niet laden, dan heeft het misschien met het DNS te maken:

Standaard is de DHCP-server in de ExperiaBox zo ingericht dat deze het IP-nummer van de ExperiaBox zelf opgeeft als DNS-server. De ExperiaBox neemt dan zelf weer contact op met de 'echte' DNS-servers op het internet (een DNS-server vertaalt een naam, zoals www.nu.nl , in een nummer, zoals 62.69.179.229).

Mocht dit dus problemen opleveren, dan kun je zelf je PC zo inrichten, dat direct contact wordt opgenomen met de 'echte' DNS-servers op het internet: Klik met je rechtermuistoets op je netwerkverbinding in het startmenu (onder 'verbinding maken'). Kies 'Eigenschappen'. Klik met de rechtermuistoets op 'Internet-protocol (TCP/IP) en klik op de knop 'Eigenschappen'. Selecteer het keuzerondje 'De volgende DNS-server adressen gebruiken'. En vul als DNS-server adressen in:


Voorkeurs-DNS-server: 195.121.1.34
Alternatieve DNS-server: 195.121.1.66

Klik op OK en je bent klaar!

Als het goed is werkt www.nu.nl weer en laden ook alle andere webpagina's (iets) sneller.

Mocht het onverhoopt op een gegeven moment niet meer werken (bijv. omdat KPN haar netwerk verandert heeft), selecteer dan weer het keuzerondje 'Automatisch een DNS-server adres laten toewijzen'.

Voor de techneuten onder ons: ik heb het vermoeden dat vooral websites die gebruik maken van een CNAME-verwijzing via de ExperiaBox/InternetPlusBellen problemen geven.

Geen opmerkingen:

Gerelateerde berichten