zondag, juli 22, 2007

InternetPlusBellen: Hackers buiten houden


Als gebruiker van InternetPlusBellen heb je de beschikking over de Experiabox.

De Experiabox (Siemens Gigaset) is voorzien van een ingebouwde FireWall die standaard geactiveerd is. Je hebt dus een prima slot op de deur.

Alleen... een slot op de deur is één ding, als je er niemand is die erop let of er een (poging tot) inbraak wordt ondernomen, dan is er nog steeds geen echte veilige situatie.

De ExperiaBox biedt hiervoor gelukkig een oplossing, die standaard NIET geactiveerd is: de ExperiaBox kan je namelijk automatisch per email op de hoogte houden van inbraakpogingen.

Hoe stel je dit in? Ga naar de webinterface (meestal op http://192.168.2.1/) en log in met het juiste wachtwoord (zie een van mijn eerdere berichten op dit blog voor een uitleg daarvan). Klik dan op het tabblad 'Advanced Settings' en vul dan bij InternetFirewallAttack Detection de gegevens in die je in bijgaande afbeelding vindt.LET OP: vervang ik@mijnemail.nl door je eigen emailadres.

Klik dan op OK en je wordt in het vervolg automatisch op de hoogte gehouden als iemand probeer in te breken. Nu wel die emails lezen natuurlijk!! succes!

Geen opmerkingen:

Gerelateerde berichten